Ege vant duellen med «norske» Aalborg

AG København tok det danske cupgullet på bekostning av Aalborg.

Steinar Ege, Robert Hedin (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

Steinar Ege og AG København var en klasse bedre enn norskeklubben Aalborg. AG tok det danske cupgullet med 32-26 søndag.

Ege kom inn etter 15 minutter, og han dro umiddelbart fram et par redninger. Den første kom på et straffekast.

Hjemmelaget Aalborg har tre nordmenn i sentrale roller: Ole Erevik, Håvard Tvedten og Kristian Kjelling. I tillegg er Norges landslagssjef Robert Hedin klubbtrener ut denne sesongen.

Kjellings sterke spill gjorde at vertene holdt noenlunde følge før pause (11-15). Han fortsatte i samme stil i begynnelsen av annen omgang. Aalborg kom opp på 17-18 før AG stakk fra til 26-18.

Aalborg er eneste danske lag som har slått AG denne sesongen. Onsdag møtes klubbene igjen (seriekamp).

Etter bare sju minutter av cupfinalen måtte en av dommerne gi seg med skade. Dermed ble det et spilleopphold før reservene var klare. (©NTB)