Ny Real-skalp for Barcelona

Real Madrid ga Barcelona hard kamp, men ble slått ut av erkerivalen i kvartfinalen i den spanske cupen onsdag med 3-4 sammenlagt.

UTVIST: Som så ofte før ble det delt ut rødt kort i oppgjøret mellom Barcelona og Real Madrid. Denne gangen var det Sergio Ramos som ble utvist. (Foto: Manu Fernandez/Ap)

Barcelona hadde et godt utgangspunkt etter 2-1 i den første kampen på Santiago Bernabéu, og laget gjorde også jobben på hjemmebane selv om det ble en spennende avslutning på returoppgjøret. Barcelona ledet 2-0 ved pause, men Real kjempet seg tilbake i kampen og hentet inn tomålsledelsen. Uavgjort var likevel ikke nok for Cristiano Ronaldo og co., og «Barca» gikk til semifinale med 4-3 sammenlagt.

Men det var gjestene fra Madrid åpnet best. Hovedstadslaget skapte flere store sjanser i løpet av første omgang og burde ha tatt ledelsen, men klarte ikke å få uttelling. Barcelona-spillerne var mer effektive. To minutter før hvilen sendte Pedro vertene i ledelsen. Lionel Messi førte ballen inn mot Real-feltet før han slo videre til en umarkert Pedro, som satte ballen forbi Iker Casillas i Real-målet.

Real hadde stor grunn til å være frustrert da lagene gikk i garderoben etter første omgang. Real presset høyt etter pausen, og åtte minutter av annen omgang var spilt da Sergio Ramos nikket inn 1-2. Men målet ble annullert fordi Ramos hadde vært for tøff i duellen mot Alves.

Real lot seg likevel ikke knekke. Etter 68 minutter ble Cristiano Ronaldo spilt fri, og portugiseren satte sikkert inn reduseringen for hvittrøyene. Tre minutter senere ble det stille blant hjemmefansen da Real utlignet ved innbytter Karim Benzema. Utligningen gjorde at kampen igjen var åpen. Real måtte fortsette å jage for å ta igjen sammenlagtledelsen, og det ga rom for Barcelona i sluttminuttene. Få minutter før full tid fikk Ramos sitt andre gule kort og måtte gå i dusjen. Men ingen av lagene klarte å finne nettmaskene igjen, og dermed kunne Barcelona til slutt feire plass i semifinalen. (©NTB)