For å finne ut om folk trives på en arbeidsplass kan du starte med å ta deg en tur i kantina. Hvis den kan servere et sunt og godt måltid er det stor sjanse for at de ansatte trives på jobben.

I hvert fall hvis vi skal tro en ny undersøkelse utført på oppdrag fra OBOS.

750 personer har svart på hva som er viktigst for dem på arbeidsplassen og på topplisten troner kantina.

Én av tre er til og med villige til 15 minutter lengre reisevei hvis lokalene og kantina er bra, og kantina scorer høyest i alle aldersgrupper.

Pensjonsguiden: Hvem trenger å bry seg om pensjon?

Spennende sosiale soner

Veldig mange av oss sitter i åpne landskap. Benedicte Arentz er interiørarkitekt, og er ikke overrasket over at fellesarealene på arbeidsplassen blir viktigere.

– Kontorplassen vår i det åpne landskapet er lik alle andres plass. Den er fin, ryddig og upersonlig. Da blir fellesarealene viktigere. Vi vil at de sosiale sonene skal by på noe, sier Arentz i Anyplace.

Mer overraskende synes hun det er at vi ikke er mer opptatt av plassen akkurat der vi sitter.

Les også: Disse forsikringene kan du droppe

Menn vil ha nett - kvinner apotek

Det vi derimot er opptatt av – etter kantinen – er at hele bygget har trådløst nettverk. Helst vil vi at hele nærområdet skal ha Wifi. Ifølge undersøkelsen er det menn som er mest opptatt av dette.

For kvinnene er det viktigere at det finnes en butikk i nærheten. Og et apotek!

– Det er vel sånn at det oftest er kvinnen som handler og henter medisiner til barna i lunsjen eller etter jobbtid, og at de derfor er mer opptatt av dette enn menn, tror Arentz.

Hva vil du ha for å trives på jobben? Si din mening!

Matpakkenasjon?

At mange av oss er opptatt av kantinen viser at vi er opptatt av mat, og vil ha tilgang på gode, sunne lunsjer.

– Er vi ikke lenger en matpakkenasjon?

– Jeg vet ikke. Kanskje matpakketradisjonen er i ferd med å forsvinne? Eller kanskje er det tidsklemmen som gjør at mange av oss ikke prioriterer å smøre mat.

Les også: Matpakka handler om mer enn bare tørre brødskiver

Valgets kvaler

Arentz tror veldig mange av oss bruker kantinen om vi har tilgang på en. At såpass mange i undersøkelsen sier de er opptatt av å ha lunsjrestauranter i nærheten av arbeidsplassen stiller hun et spørsmålstegn ved.

– Bruker vi egentlig det, eller vil vi bare ha muligheten?, sier hun og viser til at svært få restauranter i hovedstaden serverer rimelige og raske lunsjer i forhold til i andre storbyer i Europa.

Dette skaper trivsel på jobben:

  • Kantina har høy kvalitet på maten
  • Det er Wifi i hele bygget
  • Kantinen har et ekstra stort utvalg
  • Lokalene i bygget er store med god plass
  • Lokalene i bygget har store vindusflater
  • Kantinen er stor og luftig
  • Bygget har gode fellesarealer i bygget
  • Det finnes matbutikker i nærområdet
  • Lokalene i bygget har fin utsikt
  • Det finnes lunsjrestauranter i nærområdet

Les også:

Slik lager du en spennende matpakke