Cruisekaptein utskjelt i italienske medier

Francesco Schettino, kapteinen på det forliste cruiseskipet Costa Concordia, er Italias mest forhatte mann. Det fastslår avisa Corriere della Sera.

Kaptein Francesco Schettino arresteres etter å ha kjørt skipet på grunn. (Foto: Reuters)
Kaptein Francesco Schettino arresteres etter å ha kjørt skipet på grunn. (Foto: Reuters)

Kapteinen sitter i husarrest og risikerer tiltale for uaktsomt drap etter grunnstøtingen ved øya Giglio. Elleve mennesker er bekreftet døde i ulykken. I tillegg er over 20 mennesker savnet.

I konvensjonelle og sosiale medier hagler kritikken mot kapteinen, skriver Corriere della Sera, som fastslår at han er Italias «mest forhatte mann». Han får spesielt gjennomgå for å ha forlatt skipet før alle passasjerer var reddet ut.

I en twittermelding som avisa trekker fram, fordømmes kapteinen på denne måten: «Han er en veik feiging som flyktet med halen mellom beina og bare tenkte på å redde sitt eget liv, ikke passasjerenes.»

Les også: Lydloggen: – Nekter du å gå om bord, kaptein?

Også kolleger kritiserer kapteinen. Mario Palombo, tidligere kaptein på ulykkesskipet, mener Francesco Schettino er en impulsiv «våghals».

En annen kaptein i Costa Crociere, rederiet som eier Costa Concordia, reagerer på at Schettino skal ha gått farlig nær land for å «hilse» på øyfolket. (©NTB)

Les mer: Kan ha vært oppvisning da kapteinen gikk nær land

Mer innhold fra TV 2