– Krydret sjokoladekake eller «Marmorert tropisk aroma», er en sjokoladekake med litt tropiske smaker, sier Wenche Andersen.

Wenche bruker appelsin i sin kake, men både sitron og lime fungerer godt.

– Denne kaken blir bare bedre jo lenger den står.

Les også: Kakeoppskrifter for deg som mangler noe i skapet

Planlegg kakebakingen

Mange synes det er vanskelig å bake kaker, men wenche mener det handler om å planlegge.

– Les hele oppskriften før du begynner, mål opp alt du trenger og så rører du alt sammen, tipser hun.

Her får du oppskriften servert med tropiske frukter.

Les også: Dette blir mattrendende i 2012: Lavkarbotrenden har nådd sitt høydepunkt

Marmorert tropisk aroma

(Krydret sjokoladekake )

125 g mykt smør

275 g sukker

3 egg

275 g hvetemel

4 ts bakepulver

1 ts kanel

1 ts revet muskatnøtt

¼ ts salt

2 dl melk

½ dl presset appelsinjuice

3 ss kakao + 1 ss vann ev appelsinjuice

Les også: Lag ditt eget sjokoladepålegg

Slik gjør du:

Rør smør og sukker hvitt og luftig. Rør inn et egg av gangen. Bland krydder og bakepulver

( ikke kakao) i melet og sikt i røren vekselvis med melken. Vend lett om.

Fyll ½ av røren i en smurt og melet form (24 cm), tilsett kakao utrørt i litt vann i den andre ½ deigen og hell over den lyse deigen. Rør lett om med en gaffel slik at den lyse og mørke deigen lager en fin ”marmorering. Stek i på nederste rille i varm stekeovn ved 160 oC i 40-45 min.

Snu formen opp ned på en rist kledd med bakepapir , ta av formen og avkjøl kaken under et klede.

Les også: Nøtter er det sunneste knasket du kan spise

Krydret sjokoladekake (Foto: God morgen Norge)

Smørkrem/glasur:

100 g mykt smør

ca 400 g melis

3 ss kakao

1 ts vaniljesukker

1 ts kanel

Ca 4 ss sterk god kaffe ev 2 ss kaffe og 2 ss presset appelsinjuice

3-4 ss melk til dynking

Slik gjør du:

Visp/ rør sammen alle ingrediensene til en litt lys og luftig smørkrem.

Del den avkjølte kaken i i to eller tre , dynk med litt melk. Smør ca 1/3 av smørkremen inni kaken, legg på den toppen og smør resten av kremen på toppen og siden av kaken.

Lag mønster med en gaffel.

Les også: Smørmangel: Slik lager du hjemmelaget smør

Tips:

Denne kaken blir bare bedre om den får stå et par dager i kjøleskapet før servering.