Romney kritiseres for å kunne fransk

Newt Gingrich har funnet en ny sak å kritisere rivalen Mitt Romney for: Han snakker fransk.

Mitt Romney og Newt Gingrich er to av de heteste kandidatene til å bli valgt som presidentkandidat. (Foto: Scanpix/Montasje: TV 2)
Mitt Romney og Newt Gingrich er to av de heteste kandidatene til å bli valgt som presidentkandidat. (Foto: Scanpix/Montasje: TV 2)

I en ny negativ reklame i Gingrichs kamp for å snu stemningen foran nominasjonsvalget i South Carolina neste lørdag, sammenlignes Romney med John Kerry, demokraten som også ble kritisert for å kunne fransk da han var demokratenes presidentkandidat.

Les også: Mitt-ens rike! Romney vinner klart i New Hampshire

og akkurat som John Kerry, snakker han fransk også!

Til tonene av smektende fransk trekkspillmusikk lister reklamen, som heter «The French Connection» på YouTube, opp alle Romneys feil, blant annet å ha distansert seg fra Ronald Reagan, å ha økt skattene og ha støttet abort.

Og mens musikken stiger til et crescendo, sier stemmen i reklamen at Romney vil gjøre alt for å bli valgt, «og akkurat som John Kerry, snakker han fransk også!»

Les også: – Romney er den eneste valgbare

Romney lærte fransk da han i sin ungdom var to og et halvt år i Frankrike som misjonær for mormonerkirken.

Mange amerikanere ser på Frankrike og franskmenn som utålelig arrogante og snobbete, og konservative glemmer ikke at Frankrike ikke ville støtte Irakkrigen.

http://www.youtube.com/watch?v=tyFaWhygzjQ

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2