Fire drap i Malmö på kort tid – politiet ber om assistanse

Drapet på en 15 år gammel gutt nyttårsaften er det fjerde drapet i Malmö på en drøy måned. En ekstrem situasjon, sier Malmö-politiet.

DØDE: Drapet på en 15 år gammel gutt nyttårsaften er det fjerde drapet i Malmö på en drøy måned. Her ser vi blodflekker I ramels gate hvor 15 åringen ble skutt.  (Foto: JOHAN NILSSON/Afp)
DØDE: Drapet på en 15 år gammel gutt nyttårsaften er det fjerde drapet i Malmö på en drøy måned. Her ser vi blodflekker I ramels gate hvor 15 åringen ble skutt. (Foto: JOHAN NILSSON/Afp)

15-åringen ble skutt i brystet og hodet like etter midnatt nyttårsaften, og dagen etter ble han erklært død. Mange folk var ute i gatene for å feire det nye året da drapet skjedde, men skuddene kan ha druknet i lyden av fyrverkeri.

Politiet forsøker å kartlegge hvem 15-åringen var sammen med på nyttårsaften og hvor han har vært.

– Vi har ikke bildet klart for oss ennå. Vi legger så å si et puslespill nå, om hva som kan ha vært motivet og hvem som kan være gjerningsmannen, sier etterforskningsleder Bertil Isberg-Jönsson.

LES OGSÅ: Mann drept på kafé i Malmö

Med fire drap i Malmö siden 24. november har det lokale politiet havnet i en svært anstrengt situasjon, forteller operativ leder Börje Sjöholm.

– Vi hadde allerede bedt om hjelp fra Rikskriminalpolisen, og vi kommer til å måtte be om mer hjelp fra dem. Den foreløpige tilbakemeldingen er at vi kommer til å få det også, for dette er jo en ekstrem situasjon, sier Sjöholm. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2