Vi stoler på Stoltenberg i krisetider

Hele 48,1 prosent mener statsminister Jens Stoltenberg er best egnet til å styre Norge gjennom den økonomiske krisen.

GANSTERMIDDAG: Jens Stoltenberg skal ha et måltid med nordmenns favoritt TV ganster, Steven van Zandt. (Foto: Scanpix)
GANSTERMIDDAG: Jens Stoltenberg skal ha et måltid med nordmenns favoritt TV ganster, Steven van Zandt. (Foto: Scanpix)

Stoltenberg havner klart foran sin argeste konkurrent, Høyre-leder Erna Solberg, selv om Solberg og hennes parti fosser fram på meningsmålingene, skriver Nationen.

I en meningsmåling Norfakta har utført for Nationen og Klassekampen, er det bare 33,8 prosent som mener Solberg er best egnet.

Valgforsker Anders Todal Jenssen ved NTNU mener Stoltenbergs troverdighet kommer av måten regjeringen håndterte finanskrisen i 2008 og 2009.

Les også: Ni av ti nordmenn tror ikke på Jens' kreftgaranti

Det er Erna Solberg enig i. Hun tror resultatet ville blitt annerledes hvis meningsmålingen også hadde dreid seg om andre politiske spørsmål.

– Jeg registrerer at det her er spurt om økonomisk krisehåndtering. Stoltenberg har sittet gjennom en krise allerede og gjorde en god jobb da, sier hun.

Bakgrunnstallene for undersøkelsen viser at Stoltenberg har en klar ledelse over hele landet og i alle inntektsgrupper. Selv blant folk fra husstander med over en million kroner i inntekt må Høyres leder se seg slått av Stoltenberg.

Les også: Jens Stoltenberg scorer høyest blant damene

Undersøkelsen viser også at Arbeiderpartiets forsøk på å nærme seg Kristelig Folkeparti ikke har slått positivt ut. KrF-velgerne holder nemlig en knapp på Erna Solberg. 42,5 prosent av KrF-erne mener Solberg bør være regjeringssjef under krisen, mens 40 prosent tror at Stoltenberg vil gjøre den beste jobben.

Hos Venstre er det motsatt. Hele 49,6 prosent av Venstre-folket mener en Stoltenberg-regjering er best egnet i krisetider, mens kun 21,4 prosent mener Erna Solberg er best egnet, skriver Klassekampen.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2