Ribbeguiden:

Alt du trenger å vite for å få den perfekte juleribba

God morgen Norges Wenche svarte på alt om julematen. Les svarene her!

Har du prestasjonsangst for ribbesteikinga? Wenche Andersen guider deg gjennom kokkeleringen.  (Foto: Montasje)
Har du prestasjonsangst for ribbesteikinga? Wenche Andersen guider deg gjennom kokkeleringen. (Foto: Montasje)
God morgen Norge kokk Wenche Andersen står klar med dataen i studio. Les alle svarene hennes nederst i saken.  (Foto: Stine Raste Amundsen)
God morgen Norge kokk Wenche Andersen står klar med dataen i studio. Les alle svarene hennes nederst i saken. (Foto: Stine Raste Amundsen)

Over halvparten av Norges befolkning spiser ribbe på julaften, og folks matvaner til jul står fjellstøtt. Når julaften kommer, skal allerede svoren være rutet og ribben gnidd inn med salt og pepper. Ribba har stått kjølig, dekket med aluminiumsfolie, i noen dager. Nå har det dannet seg litt væske i bunnen av forma, som du kan gni i ribba igjen før den stekes. Les alt om forberedelsene til ribbemiddagen her!