PST vil ha elleve års fengsel for Mikael Davud

Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om elleve års fengsel for Mikael Davud og fem års fengsel for Shawan Bujak og David Jakobsen for å ha inngått terrorforbund med al-Qaida.

BER OM 11 ÅRS FENGSEL: PST mener Mikael Davud fikk opplæring av al Qaida i Pakistan i 2008.  (Foto: TV 2 / SCANPIX)
BER OM 11 ÅRS FENGSEL: PST mener Mikael Davud fikk opplæring av al Qaida i Pakistan i 2008. (Foto: TV 2 / SCANPIX)

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ga i sin påstand ingen nedsettelse av straffen for at David Jakobsen meldte seg til politiet.

I sin prosedyre mandag brukte aktoratet lang tid på å oppsummere de ulike bevisene de mener knytter Mikael Davud til terrororganisasjonen al-Qaida.

De mener han i realiteten fikk opplæring i Pakistan i 2008, mens Davud sier han fikk bombeopplæring på egen hånd av en privatlærer i Iran.

– Davud tok med seg global terror til Norge. Al-Qaida hadde en mann i Oslo fra våren 2009. De videre forberedelsene er en del av internasjonal terrorvirksomhet, uttalte aktor Espen Hanken i retten.

Nekter for terrorforbund

Påtalemyndigheten mener det eneste de tre tiltalte manglet, var noen dråper syre for å gi full sprengkraft til bomben.

Alle de tiltalte nekter for terrorforbund. Davud og Jakobsen mener hydrogenperoksiden Jakobsen kjøpte, skulle brukes til rengjøring.

– Oppdrag fra al-Qaida

Påtalemyndigheten mener alle tre var innforstått med at det var mulighet for at Davud samarbeidet med en internasjonal organisasjon og ønsker dem også dømt for dette.

De mener å ha slått klart fast at Davud har handlet på oppdrag for al-Qaida. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2