Lillestrøm saksøkt av Lyns konkursbo

Konkursboet etter Lyn jakter på trenings- og utdanningskompensasjon for seks spillere. Nå har boet saksøkt Lillestrøm, skriver Finansavisen.

dahmsadeh
dahmsadeh

Konkursboet mener å ha 431.667 kroner til gode hos Lillestrøm. Fire andre klubber skal skylde til sammen 1,2 millioner kroner.

– Vi har tatt ut søksmål mot Lillestrøm og forliksklage mot Strømmen. Sogndal og Hønefoss er varslet om at konkursboet vil følge opp kravene mot disse, men her er det snakk om lavere beløp, sier bostyrer Erling Opdal i Ræder til Finansavisen.

Les også: Andersson enig med Lillestrøm

Kravet mot danske Sønderjyske havner i retten. Mads Dahm og Tom Sadeh (begge til Lillestrøm), Arnar Darri Pétursson (Sønderjyske), Vegar Gjermundstad (Sogndal), Alexander Hassum (Hønefoss) og Gøran van den Burgt (Strømmen) forsvant alle fra Lyn etter at den ærverdige klubben gikk konkurs. 3. januar møtes partene i planleggingsmøte i Nedre Romerike tingrett.

– Lillestrøm mener dette er en prinsippsak. Kan et konkursbo gjøre krav på utdanningskompensasjon for en spiller, slik en klubb kan, spør bostyrer Erling Opdal.

– Vårt syn er at boet ikke har krav på denne kompensasjonen, da konkursboet hadde meddelt at de ikke trådte inn i spillerkontraktene. Overgangsreglementet, slik vi forstår det, innebærer at konkursboet ikke har rett på kompensasjon, sier Lillestrøms prosessfullmektig Morten Kokkim fra advokatfirmaet Mageli. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2