VW Cross Coupe: Overrasker med ny SUV

Og her er det spennende nyheter under skallet.

Volkswagen Cross_Coupe_fron
Volkswagen Cross_Coupe_fron

VW er på bortebane under bilutstillingen i Tokyo som akkurat er i gang – men det hindrer dem ikke fra å legge en stor nyhet dit.

Nå har de nemlig akkurat vist et helt nytt SUV-konsept kalt Cross Coupe, en bil som kom overraskende på de aller fleste.

Med "Cross" i navnet, ligger det i kortene at dette er en crossover, altså en bil litt mellom de etablerte bilklassene. Dessuten skal utseendet på denne bilen være utgangspunktet for andre generasjon Tiguan som er ventet i 2014.

Del med Facebook-vennene dine

Mer sporty

Tiguan har vært en stor suksess for VW og er en tvers gjennom kompetent bil. Designet har imidlertid ikke vært egnet til å begeistre så veldig mange.

Det later det til at VW nå vil gjøre noe med – her er linjene atskillig smekrere og mer sporty enn på dagens Tiguan. Cross Concept ligner i så måte atskillig mer på akkurat lanserte Audi Q3 – en bil som naturlig nok kommer til å bli en nær konkurrent.

SUV-duellen: Qashqai mot Yeti – les den her

Mindre SUV?

Ryktene sier også at neste Tiguan vil komme i to utgaver, med to forskjellige akselavstander. Den lengste vil være stor nok til å romme to ekstra seter bakerst. Mange etterspør sjuesetere i denne klassen – det vil gi Tiguan en stor fordel sammenlignet med mange av konkurrentene.

Cross Concept er på sin side litt mindre enn dagens Tiguan. Det har allerede satt i gang spekulasjoner om at VW planlegger en mindre SUV. Under Tiguan. Denne bilklassen er i sterk vekst, og det er svært sannsynlig at også VW vil ha en modell med i konkurransen der.

I praksis kan det bety at også minste Tiguan vokser en del sammenlignet med dagens modell.

LES OGSÅ: Hvorfor kjøpte 2440 norske familier denne?

Holde seg fast

Interiøret er virkelig noe helt annet enn på dagens Tiguan. Her er det stramme og moderne linjer, med høy hightech-faktor i instrumentene.
Interiøret er virkelig noe helt annet enn på dagens Tiguan. Her er det stramme og moderne linjer, med høy hightech-faktor i instrumentene.

Innvendig er Cross Concept et stort steg opp i både design og materialer sammenlignet med dagens Tiguan. Stramme, minimalistiske linjer preger dashbordet som er preget av hightech-instrumenter. Håndtakene i midtkonsollen blir neppe flittig brukt – men hinter i alle fall mot at dette er en bil som skal kunne brukes i terrenget.

Som så ofte på konseptbiler, er det her to separate stoler bak i stedet for et konvensjonelt baksete. Det kommer nok til å forsvinne i produksjonsutgaven. Cross Concept er for øvrig den første bilen som er basert på VWs nye fleksible plattform, kalt MQB.

Volkswagen-Cross_bakfra
Volkswagen-Cross_bakfra

LES OGSÅ: Derfor koster den ene 100.000 mer enn den andre