Da Slavia-vokalist Jonas Christiansen fikk diagnosen kreft bestemte venninnen hans seg for å samle inn penger til alternativ behandling. Alle som ble spurt fra black metal-miljøet stilte opp for å holde støttekonsert.

Døde før konserten

Men dagen før arrangementet tapte Jonas kampen mot sykdommen.

– Det skulle være en støttekonsert for Jonas som var veldig syk. Jeg fikk beskjeden i går, om at han hadde blitt funnet død. Det var veldig spesielt, egentlig, sier vokalist i Darkthrone, Ted Skjellum til TV 2 Nyhetene.

Til tross for de tragiske omstendighetene ville familien fortsatt at konserten skulle holdes.

– Jeg syns arrangementet er utrolig fantastisk. Jeg hadde ikke trodd i min villeste fantasi at noe sånt kunne skje. Men det viser at det fins mennesker som bryr seg om hverandre og de har brydd seg veldig mye om Jonas. Det setter jeg utrolig stor pris på. Det varmer meg dypt inni hjertet, sier Jonas sin far, Lars Christiansen.

Verdensstjerner viste sin støtte

Alle som opptråtte på konserten stilte opp gratis. Også verdensstjerner i black metal-miljøet.

– Det er viktig for oss å vise solidaritet med Jonas sin sak. Han var en artistkollega fra et smalt miljø og jeg tror vi alle ville ha satt pris på den type hjelp, som et arrangement som dette gir, hvis det var en selv som var rammet, sier vokalist Sigurd Wongraven i Satyricon.

– Det føles bra å kunne bidra da og kunne vise at man kan stille opp for hverandre når man sliter, forteller Skjellum.

Nå skal inntektene gå til Kreftforeningen og til å dekke Jonas sin begravelse.