Sjekk monster-brannbilen

Denne har 700 hk - men så veier den også 36 tonn!

Dette er den nye brannbil sjefen i klassen   som kan vise til 700 hk.
Dette er den nye brannbil sjefen i klassen som kan vise til 700 hk.

Den nye brannbilen har ankommet Stavanger lufthavn, Sola. Det er den første av tre nye monsterbrannbiler som skal settes inn i brannberedskapen ved flyplassen, melder siste.no.

Bilen, en Rosenbauer Panther fra Østerrike, er den tredje i sitt slag i Norge. De to andre befinner seg på Oslo Lufthavn Gardermoen.

Del med dine Facebook-venner

Men med ytterligere to biler på plass, vil Stavanger lufthavn ha en av de råeste brannbilparkene i Norge. Til en prislapp av 18 millioner kroner.

6.500 liter i minuttet

– For Avinor og Stavanger lufthavn, Sola, er det avgjørende å ha en beredskap og et utstyr som kan benyttes i alle tenkelige situasjoner, sier sjef for lufthavnoperative tjenester, Stig Jone Nevland.

Bilen rommer 12.000 liter vann, 1.500 liter skum og 250 kilo pulver. En Euro 5-motor sørger for hastigheten og kraften til brannpumpen som yter 6.500 liter i minuttet.

Den leverer på alle områder

Må bilen rykke ut, gjør de 36 tonnene hele 120 km/t. Og om tåka er tjukk som en grøt, har nyvinningen i tillegg et varmesøkende kamera.

– Vi snakker høyteknologi på alle plan. Jeg har selv vært med og testet bilen under en befaring i Østerrike, og den leverer på alle områder, slår Nevland fast. (ANB)

Les flere bil- og motosaker på siste.no motormagasin her