Lettere å spille bingo på bygda

Regjeringen letter på reglene for bingoautomater og vil gjøre det enklere å plassere ut nye automater i Distrikts-Norge.

BINGO: Regjeringen frykter bingo konkurs på bygda og vil gjøre det lettere å plassere ut bingoautomater. Bygdebingoer kan imidlertid kun plassere ut automater om det spilles papirbingo for mer en én million kroner i lokalene.  (Foto: Scanpix)
BINGO: Regjeringen frykter bingo konkurs på bygda og vil gjøre det lettere å plassere ut bingoautomater. Bygdebingoer kan imidlertid kun plassere ut automater om det spilles papirbingo for mer en én million kroner i lokalene. (Foto: Scanpix)

Foreningen Spillavhengighet-Norge frykter at flere kan bli spillavhengige når regjeringen vil gjøre det lettere å plassere ut bingoautomater i Distrikts-Norge.

Frykter konkurs

Regjeringen frykter konkurser blant bingoene i Distrikts-Norge.

Les også: 105 år gamle Ingvarda elsker bingo

Derfor endres regelverket slik at det blir enklere å plassere ut bingomaskiner på mindre steder i landet, melder NRK.

Statssekretær Kjersti Stenseng (Ap) i Kulturdepartementet, sier at det ikke er grunn til bekymring.

– Det ligger en så klar begrensning i denne endringen at det ikke er grunn til å tro at dette vil føre til større spillavhengighet, sier Stenseng.

Må ha papirbingo

I motsetning til i byene kan bingoene på bygda fra nyttår kun plassere ut automater om det spilles vanlig papirbingo for mer en én million kroner i lokalene.

Britt-Hege Monsen Vestlie i foreningen Spillavhengighet-Norge sier til NRK at utviklingen går i gal retning.

Les også: Bingo-ansatt underslo en halv million kroner

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2