Her kommer 82-åringen mot kjøreretningen - i 80-sonen

Svend Erik og kameraten filmet det hele fra sin bil.

Flere biler måtte svinge unna og en fikk også materielle skader i løpet av 82 åringens ferd i feil kjørefelt.. Foto: Skjermdump fra rogalandsavis.no/ANB
Flere biler måtte svinge unna og en fikk også materielle skader i løpet av 82 åringens ferd i feil kjørefelt.. Foto: Skjermdump fra rogalandsavis.no/ANB

Svend Erik Ellingsen og en kamerat var ute og kjørte varer da de torsdag formiddag oppdaget bilen som kjørte i feil kjørefelt på riksvei 44 på Klepp.

– Det er bare ett motgående felt der, så det var ikke vanskelig å se. Han kjørte litt under fartsgrensen, kanskje i 60 eller 70 km/t, sier Ellingsen til Rogalands Avis.

De kjørte opp på siden av bilen, og så at det var en eldre mann bak rattet.

¨

Noterte bilnummeret

– Han kjørte forbi tre-fire biler, som måtte svinge unna for å unngå å bli truffet. Han sneiet borti en nyere BMW, og det lå masse knuste deler igjen i veien, sier Ellingsen.

Del med Facebook-vennene dine

Da mannen kom fram til rundkjøringen, fortsatte han bare mot Klepp sentrum. Ellingsen noterte ned nummeret på bilen, og kontaktet politiet.

Operasjonsleder Kjetil Føyen i Rogaland politidistrikt bekrefter at de fikk flere meldinger om den farlige kjøringen.

Belagla førerkortet

– Det skal ikke være snakk om noe kriminelt. Det var en 82 år gammel mann som hadde tatt feil i et kryss og havnet i feil kjørefelt. Han er stoppet nå og førerkortet er rutinemessig beslaglagt, sier Føyen til Rogalands Avis.

Ifølge operasjonslederen skal det ikke være snakk om personskader eller større materielle skader i forbindelse med at mannen sneiet borti en annen bil.

Se videoen fra den livsfarlige kjøringen hos Rogalands Avis - klikk her:

LES OGSÅ: Kjørte over en kilometer mot kjøreretningen - på motorveien