Vill politijakt på ... politibil

Kvinnelig politibetjent rasende på kollega som råkjørte.

Her har den kvinnelige politibetjenten (t.v.) akkurat lagt sin kollega fra Miami i jern   og gitt han en velfortjent verbal overhøvling for råkjøring med blålys.
Her har den kvinnelige politibetjenten (t.v.) akkurat lagt sin kollega fra Miami i jern og gitt han en velfortjent verbal overhøvling for råkjøring med blålys.

Det er ikke helt etter normalen at politiet må ut og jakte på sine kolleger i trafikken. Men, det kan skje – og at dette klippet er fra USA er kanskje ikke heeelt overraskende.

Men det er altså en patruljebil fra Florida som blir oppmerksom på en politibil i voldsom fart på motorveien. Og selv om du har uniformert bil og dårlig tid, betyr ikke det at du med loven i hånda kan kjøre som om det var en utrykning.

LES OGSÅ: Politijakt i 30 km/t

Det er også den kvinnelige betjenten i patruljebilen som oppdager villmannskjøringen enig i. Så hun tar opp jakten – og etter flere minutters jakt, får hun stoppet han.

Den flaue politimannen, som er fra Miami, forsøker å bortforklare hendelsen – men møter ingen sympati.

– Får smake sin egen medisin

En liten lærepenge der altså – og advarsel for andre som måtte tenke på å gjøre det samme: Blålys og sirener er ikke til for privat bruk, men for at utrykning skal skje etter forskriftene og at hjelp skal nå fram i tide.

Under finner du både ABC New sin reportasje fra hendelsen – med teksting av hva som blir sagt (og det er verdt å få med seg) – og klippet som viser biljakten sett fra kamera montert i patruljebilen som stoppet kollegaen.

Del med dine Facebook-venner

Kommentarene som har kommet til klippene på YouTube indikerer at heller ikke amerikanerne er spesielt imponert over råkjøringen.

– Endelig får de smake sin egen medisin. Det er mange som råkjører med blålys, er det en som skriver.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hBHOTK4sQPY

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nq1sscJcZdA

SE VIDEO: Dette må være tidenes drøyeste politijakt