Terrorbombe tok minst 70 liv i Somalia

Terrorangrepet ett av de verste i landet noensinne.

Terrorangrepet i Somalias hovedstad Mogadishu tirsdag tok minst 70 liv og er ett av de verste i landet noensinne.  (Foto: AFP)
Terrorangrepet i Somalias hovedstad Mogadishu tirsdag tok minst 70 liv og er ett av de verste i landet noensinne. (Foto: AFP)

Terrorangrepet i Somalias hovedstad Mogadishu tirsdag tok minst 70 liv og er ett av de verste i landet noensinne. Bomben gjør vondt verre for det kriserammede landet.

– Avskyelig terrorhandling

– Dette er en avskyelig terrorhandling og et klart tilbakeslag for Somalia, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV) til NTB.

Hjelpearbeidere i Somalia hadde håpet at FN snart kunne komme tilbake til Mogadishu for å samordne hjelpen til de mange sultrammede.

Men med tirsdagens terrorangrep blir det neppe noe FN-nærvær med det første. Til det er situasjonen altfor utrygg.

Advarer somaliere

Den militante islamistiske opprørsgruppen al-Shabaab, som etter alt å dømme sto bak det blodige angrepet, advarte tirsdag sivile mot å oppholde seg i statlige bygninger fordi de planlegger nye angrep.

– Vi er fortsatt i Mogadishu. Hvordan kunne vi ellers gjennomføre et slikt angrep midt i byen? sier talsmannen Sheikh Ali Mohamud Rage til Reuters.

– Somaliere, vi advarer dere: Hold dere unna statlige bygninger og basene til regjeringsstyrkene, det vil komme enda større angrep, sier han. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2