BMW kommer med helt ny SUV

En ny "X" til familien er på vei.

Dette var en av tegningene som ble laget i forkant av BMW X6 lanseringen. Vi tror den nye X4 en vil være en SUV i samme sjanger   altså med coupe linjer.
Dette var en av tegningene som ble laget i forkant av BMW X6 lanseringen. Vi tror den nye X4 en vil være en SUV i samme sjanger altså med coupe linjer.

BMW X5 ble umiddelbart en suksess da den traff bilverden som en bombe på slutten av 90-tallet. Siden den tid har X-familien fått stadig flere medlemmer.

Noen år senere kom en mindre versjon med betegnelsen X3 – den vokste seg etter hvert stor den også.

Stor er også X6, som jo ble verdens første "coupe"-SUV. Lite praktisk og egentlig ikke så vakker heller. Men den blir i alle fall lagt merke til! Og til slutt X1 – som jo fylte en viktig plass blant den stadig mer populære små-SUV-klassen.

Men nå har Autoweek altså fått bekreftet at BMW går svanger med en ny X. Ikke helt overraskende snakker vi om X4.

LES OGSÅ: Tre ting du ikke visste om BMW X5

Designmodell?

Nå er det i utgangspunktet ganske trangt mellom X5 og X3, så vi regner med at nyeste skudd på stammen kommer til å spille på mer enn at den er en litt stor X3 eller en litt liten X5.

Kanskje blir det noe mer i retning av en liten X6 – altså en "designbil" der utseendet er viktigere enn praktiske hensyn og plass.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kanskje vil fronten på den nye SUV-en spille på utseendet til BMW X1?
Kanskje vil fronten på den nye SUV-en spille på utseendet til BMW X1?

Del med dine Facebook-venner

Vi våger å håpe at det blir rom å komme med noen spenstige, kreative og gjerne kontroversielle linjer. Etter forrige 7-serie, signert den allerede legendariske Chris Bangle, har det liksom vært litt lite innovativt.

Misforstå rett, de nye BMW-ene er lekre, men vi tåler noen modeller som trenger tid å "vokse" på oss også. Slik nettopp 7-serien gjorde.

Noe nærmere tidspunkt for når en slik bil skal kunne vises har vi ikke kunnet finne. Vi venter i spenning.

LES OGSÅ: BMW X5: Bruktbilen fra helvete?