Okparaebo klarte 11,32 med stivt lår

Ezinne Okparaebo løp inn til sjetteplassen og fikk 11,32 i sesongavslutningen på 100 meter i Diamond League-stevnet i Brussel fredag.

Ezinne Okparaebo (Foto: Cornelius Poppe/Scanpix/)
Ezinne Okparaebo (Foto: Cornelius Poppe/Scanpix/)

Verdensmester Carmelita Jeter vant med svært sterke 10,78, mens jamaicanske Veronica Campbell-Brown tok annenplassen med 10,85. Også Kelly-Ann Baptiste fra Trinidad løp under 11 sekunder. Hun tok tredjeplassen med 10,90 sekunder.

- Jeg synes dette var en bra sesongavslutning av Ezinne. Hun fikk viste at hun har litt av VM-formen inne ennå, og 11,32 er jo et av de bedre løpene hun har prestert denne sesongen, sa sportssjefen i friidrettsforbundet, Ronny Nilsen til NTB.

Les også: Kulestøtmesteren «mobber» Thorkildsen for sølvet

Okparaebo løp seg fram til semifinalen på 100 meteren i Daegu-VM, og på veien dit satte hun norsk rekord i forsøket med 11,21 sekunder, to hundredeler bedre enn hennes gamle rekord.

Nilsen var litt overrasket over at Okparaebo sa hun hadde slitt med stivhet i låret gjennom det meste av sesongen.

- Dette er ikke noe jeg har fått informasjon om tidligere i år, men jeg snakket med treneren hennes, Leif Olav Alnes, like før løpet i kveld (fredag), og da fortalte han at hun hadde kjent en viss stivhet torsdag, sa sportssjefen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2