Helstekt ytrefilet av hjort

Servert med stappe av mandelpotet, kremet viltsaus med smak av bringebær, eple og rødløk kompott

Helstekt ytrefilet av hjort, servert med stappe av mandelpotet, kremet viltsaus med smak av bringebær, eple og rødløk kompott (Foto: Erik Manshaus)
Helstekt ytrefilet av hjort, servert med stappe av mandelpotet, kremet viltsaus med smak av bringebær, eple og rødløk kompott (Foto: Erik Manshaus)

Ca 700 g ytrefilet av hjort smør 1 kvist frisk timian salt, grovmalt pepper Ta kjøttet ut fra kjøleskapet ca. 1 ½ time før det skal stekes. Renskjær fileten for hinner. Smelt smør i en stekepanne, la det bruse og slutte å bruse før fileten legges i sammen med frisk timian. Dryss på salt og grovmalt pepper. Stek fileten rundt på alle kanter. Legg fileten i et ildfast fat og etterstek i varm stekeovn ved 150 oC i 7

Mer innhold fra TV 2