Grove skolebrød med blåbær og kokos

– Elt deigen lenge, det gir også god trening, smiler André Løvaas fra Landslaget for bakere.

Vinner av konkurransen Fremtiden skolebrød 2011 er en oppskrift av Cathrine Lillekroken i 10. klasse ved Folldal skole. Grove skolebrød med blåbær og kokos.  (Foto: God morgen Norge)
Vinner av konkurransen Fremtiden skolebrød 2011 er en oppskrift av Cathrine Lillekroken i 10. klasse ved Folldal skole. Grove skolebrød med blåbær og kokos. (Foto: God morgen Norge)

Dårlig tid og baking hører ikke sammen - Når du skal bake, er det lurt å spe i melken langsomt, sier André Løvaas fra Landslaget for bakere. - Da blir ikke deigen altfor varm, og glutennettverket får tid til å utvikle seg. Det er veldig positivt å elte lenge. Ifølge Løvaas er den største feilen folk gjør hjemme, at de elter deigen alt for kort og dermed sliter de med å få deigen til å heve. - Elt gjerne deigen med hendene og g

Mer innhold fra TV 2