Dagbladet anklages for lavtflyging over Ila fengsel i leid helikopter

Det er innført flyforbud over Ila fengsel i Bærum for å holde nærgående medier unna anstalten hvor Anders Behring Breivik sitter i varetekt.

Fengselsdirektør Knut Bjarkeid sier flygingen tirsdag, som skal ha skjedd i så lav høyde som 10 20 meter, var en stor påkjenning for innsatte og ansatte. (Foto: Montasje)
Fengselsdirektør Knut Bjarkeid sier flygingen tirsdag, som skal ha skjedd i så lav høyde som 10 20 meter, var en stor påkjenning for innsatte og ansatte. (Foto: Montasje)

– Hovedårsaken til flyforbudet er de sikkerhetsmessige aspektene knyttet til det særlig høye sikkerhetsnivået rundt Breivik, sier fengselsdirektør Knut Bjarkeid til VG.

Fengselet er nødt til å ta forholdsregler med tanke på at Breivik kan prøve å flykte eller bli kidnappet.

LES OGSÅ: Bistandsadvokat ber PST-sjefen om å våkne

I tillegg skal Dagbladet tidligere i uken ha fløyet lavt over fengselet i leid helikopter.

Anmeldte til politiet

Bjarkeid anmeldte flygingen til politiet som via Justisdepartementet tok kontakt med Luftfartstilsynet.

– De ønsket å innføre en flyforbudssone over Ila fengsel, og dette ble effektuert fredag ettermiddag, sier avdelingsdirektør Espen Slyngstad i tilsynet til VG.

Var en stor påkjenning

Bjarkeid sier flygingen tirsdag, som skal ha skjedd i så lav høyde som 10–20 meter, var en stor påkjenning for innsatte og ansatte.

LES OGSÅ: 1000 beslag på terrorgården

Dagbladets ansvarlige redaktør Lars Helle ønsker ikke å kommentere saken overfor konkurrenten VG, men sier avisen ikke har mottatt noen henvendelse fra myndighetene.

Helikopterselskapet sier de kontaktet politiet i forkant og holdt seg innenfor det de mener håndbøkene tillater. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2