Den tidligere Larvik-treneren Karl Erik Bøhn ble tirsdag presentert som ny landslagssjef for de ungarske håndballkvinnene.

– Stor utfordring
Bøhn var en av tre kandidater til jobben, og han innrømmer at det var et sjokk da han fikk beskjeden rundt klokken halv tolv tirsdag. Han har vært i samtaler med det ungarske håndballforbundet og han skjønte at han var aktuell for jobben, men beskjeden kom likevel som en overraskelse.

– Det er stort og utrolig gledelig. Jeg føler meg beæret, men jeg ser at det blir en stor utfordring. Det ventes resultater i Ungarn og det har de ikke hatt i det siste, sier Bøhn til TV 2 Sporten.

Han vet at det er store utfordringer, men det er han vant til fra sin tid som Larvik-trener.

– Jeg skal fortsette det arbeidet jeg gjorde i Larvik. Nå har Ungarn vært opp til 20 mål bak Norge i enkelte kamper, og det er lov å håpe at vi skal ta noen skritt nærmere, sier Bøhn.

Bøhn ønsker å få med seg den tidligere storspilleren Beáta Siti og fysisk trener Tord Ellingsen i støtteapparatet. Lønnen er god i ungarsk målestokk, men Bøhn er klar på at han ikke har tatt jobben for pengene sin del.

– Pengene er ikke det viktigste, men nå slipper jeg i alle fall å få lommepenger fra Heidi, sier Bøhn.

Løke ikke overrasket
Bøhn har bodd i den ungarske byen Györ sammen med sin samboer Heidi Løke siden juli, og han blir nå håndballkvinnenes første utenlandske landslagssjef.

– Det er kjempegøy. Han har fortjent dette, sier Løke.

– Er du overrasket?

– Nei, jeg er egentlig ikke det. Det er første gang de velger en utenlandsk landslagssjef, så sånn sett er det spesielt. Men det var kanskje på tide at de prøvde noe nytt, sier Løke.

Det er et syn Bøhn deler med samboeren.

– Det blir jo spesielt de første gangene, men det går jo over, sier Bøhn.

Løke innrømmer at hun er innhabil, men mener samtidig at han er riktig mann for jobben. At Løke nå «står i fare» for å møte samboeren til landslagsdyst er hun ikke nevneverdig bekymret over.

– Når det er kamp så legger en vekk det andre. En ting er i alle fall sikkert, nå skal vi i alle fall slå Ungarn, sier Løke

Langtidskontrakt
Flere kandidater var aktuelle for jobben, deriblant tidligere storspiller Peter Kovacs, som forrige sesong fikk sparken i den rumenske toppklubben Valcea og Janos Hajdu som ledet Ungarn under OL i Beijing.

Ungarn har sparket landslagssjefer over en lav sko de siste årene, og Ester Matefi led samme skjebne da hun ikke klarte å ta ungarerne til VM-sluttspillet som går av stabelen i desember.

Bøhn tar nå på seg den tøffe oppgaven med å bringe suksess tilbake til et medaljejagende Ungarn, og han har fått en kontrakt som strekker seg frem til OL i 2016.