French og Moland prøvde å rømme gjennom taket på cella

De to dødsdømte nordmennene Joshua French og Tjostolv Moland ble onsdag avslørt i å forsøke å grave seg ut av fengselet i Kisangani i Kongo.

tjostolv moland joshua french (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
tjostolv moland joshua french (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Lokale politifolk oppdaget onsdag morgen et mistenkelig merke på utsiden av fengselsmuren til sentralfengselet i Kisangani. Merket var like på utsiden av cella til de to dødsdømte nordmennene, skriver Dagbladet.

– Vi gikk inn på cella deres, og oppe i et rom mellom himlingen og murtaket kunne vi se at de hadde kommet langt i å grave seg ut gjennom muren, sier fengselsdirektør Kudura Ramazani.

Innrømte fluktforsøket

De to nordmennene ble kalt inn til fengselsdirektøren der de bekreftet hullet og to jernstenger som fengselsvaktene fant oppunder taket. Overfor sin norske advokat Morten Furuholmen benekter de imidlertid for å ha planlagt å rømme.

Nekter for fluktforsøk

– Jeg snakket med dem i går. Slik jeg tolker dem benekter de at de ville flykte, men jeg har ikke satt det på spissen. Hvis de har prøvd å flykte, kan jeg godt forstå det ut fra den desperate situasjonen de er i, sier Furuholmen til avisa.

LES OGSÅ: Tok matpenger og mobiltelefoner fra Moland og French

Moland og French ble i fjor dømt til døden for drap og spionasje. De er nå flyttet til en annen celle i fengselet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2