Honda Civic 2012: Den nye Golf-rivalen

Honda tester ut ny Civic og lover et stort skritt opp.

Honda Civic oppslag (Foto: Scoopy)
Honda Civic oppslag (Foto: Scoopy)

Dagens Honda Civic var en liten revolusjon da den kom – med et av de sprekeste designene i Golf-klassen. Honda skreddersydde denne utgaven for det europeiske markedet og tok helt klart sjanser med utseendet.

I ettertid har det nok vist seg at resultatet var litt blandet. Noen elsket designet og kjøpte Civic mest på grunn av det – mens andre syntes det ble for radikalt og kjøpte noe annet i stedet. Civic har ikke blitt den storselgeren Honda håpet på. Det må nok også litt mangelfullt motorutvalg ta sin del av "skylden" for.

Mer avansert understell

Nå er det imidlertid ikke lenge til bilen får en oppfølger Disse bildene viser splitter nye Civic som er i gang med de siste testene. Og Honda lover store endringer. Internt blir det snakket om et hopp tilsvarende to generasjoner. Konkurransen er beintøff, ikke minst fordi mange av de europeiske kundene ønsker seg premium-faktor også i denne klassen.

Det loves blant annet et langt mer avansert understell enn på dagens modell. Civic har fått litt kritikk på grunn av manglende komfort, det skal Honda gjøre noe med. Og interiøret skal bli langt mer påkostet, med mer eksklusive materialer.

Ikke så lett å tyde veldig mye av fronten ut fra dette bildet, men vi regner med at den blir litt mer avslepet og
Ikke så lett å tyde veldig mye av fronten ut fra dette bildet, men vi regner med at den blir litt mer avslepet og

LES OGSÅ: Dette er Honda-sportsbil til 35.000 kroner

Sporty preg

Designet beholder som vi ser det kileformete preget. Ut fra disse bildene å dømme tar også Honda med seg løsningen med dørhåndtak integrert i C-stolpen.

Hekken skrår mer enn på mange av konkurrentene, det er med på å underbygge et sporty preg. Samtidig vil det uvilkårlig gå litt ut over bagasjeromsplassen.

LES OGSÅ: Denne Hondaen er rett og slett kjempekul

Kommer med hybrid

Honda-Civic-side-bak (Foto: Scoopy)
Honda-Civic-side-bak (Foto: Scoopy)

Vi er også spent på om Honda klarer å gjøre noe med det mange har kritisert dagens modell for: Nemlig mangelen på sikt bakover.

Størrelsen blir sannsynligvis ganske uforandret, det snakkes om noen centimeter ekstra i lengderetningen. Nye Civic kommer naturligvis i hybridutgave, kanskje helt fra starten av. Lanseringen skjer etter alt å dømme på nyåret 2012.

Del med Facebook-vennene dine

Honda-Civic-side-bak (Foto: Scoopy)
Honda-Civic-side-bak (Foto: Scoopy)

LES OGSÅ: Dette er den nye status-bilen i Golf-klassen