Nedgang på børsene i Asia

Aksjekursene falt i Asia mandag morgen, som en reaksjon på nedgraderingen av USAs kredittverdighet.

NEDGANG: Markedene reagerer på at USAs kredittverdighet er nedgradert. (Foto: TIM WIMBORNE/Reuters)
NEDGANG: Markedene reagerer på at USAs kredittverdighet er nedgradert. (Foto: TIM WIMBORNE/Reuters)

Den japanske indeksen Nikkei-225 falt med 1,4 prosent da børsen i Tokyo åpnet. I Hongkong var nedgangen brattere, og Hang Seng-indeksen raste med over 4 prosent etter at handelen var i gang. Kospi-indeksen i Sør-Korea har sunket hele 6,3 prosent.

Fredag: Største børsfall siden finanskrisen: – Ikke dommedag

Samtidig som både nedgraderingen av USA og gjeldskrisen i Europa skaper uro i finansmarkedene, forsøker verdens politiske ledere å hindre at situasjonen forverrer seg.

G7-landene lover samordnede tiltak for å sikre økonomisk vekst og dempe uroen i finansmarkedene. Samtidig bekrefter Den europeiske sentralbanken (ECB) at den planlegger støttekjøp av europeiske statsobligasjoner.

ECB opplyste søndag kveld at den er rede til å iverksette sitt såkalte Securities Markets Programme, som dreier seg om kjøp av statsobligasjoner. Samtidig uttrykte banken tilfredshet med de økonomiske og politiske reformene som er varslet i Spania og Italia.

Ifølge nyhetsbyrået DPA er uttalelsen et signal om at ECB kommer til å kjøpe obligasjoner fra nettopp disse landene, som begge sliter med store økonomiske problemer. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2