Frisk pasient operert for kreft

Kreftavdelingen har ikke med sikkerhet kunne forklare hva som er årsaken til vevsprøveforvekslingen, og konkluderer med at avdelingens prosedyrer er fulgt.

KREFTOPERERTE FRISK PERSON:   Dette skal jo ikke skje, og er svært vanskelig for både pasientene og personalet, sier kommunikasjonsdirektør Anne Grethe Erlandsen i Sykehuset Østfold til TV 2. 
Hendelsen skjedde i april i år. Sykehuset har rapportert inn saken til Helsetilsynet i Østfold. 
 (Foto: Scanpix)
KREFTOPERERTE FRISK PERSON: Dette skal jo ikke skje, og er svært vanskelig for både pasientene og personalet, sier kommunikasjonsdirektør Anne Grethe Erlandsen i Sykehuset Østfold til TV 2. Hendelsen skjedde i april i år. Sykehuset har rapportert inn saken til Helsetilsynet i Østfold. (Foto: Scanpix)

Vevsprøver fra to ulike pasienter ble forbyttet underveis. Feilen medførte at den ene pasienten ikke bare fikk en uriktig kreftdiagnose, men også ble operert for kreft. - Dette skal jo ikke skje, og er svært vanskelig for både pasientene og personalet, sier kommunikasjonsdirektør Anne Grethe Erlandsen i Sykehuset Østfold til TV 2. Da kreftoperasjonen var utført, fant Sykehuset Østfold ut at pasienten ikke hadde kreft l

Mer innhold fra TV 2