Slik snakker du med barna om terrormassakren

Barneombudet oppfordrer barn og ungdom til å snakke med foreldre eller voksne de stoler på om det som har skjedd.

FORELDRE, VÆR PÅ VAKT: Noen barn kan berøres mer av hendelsen enn andre, og reagere så sterkt at de får vanskeligheter i etterkant. De viktigste signalene på dette er f.eks. konsentrasjonsvansker og søvnproblemer.  Endret atferd ved at de for eksempel blir aggressive eller urolige, kanskje begynner å oppføre seg mer småbarnslig enn alderen tilsier, som for eksempel å tisse i sengen om natten eller være redde for legge seg alene. (Foto: Colorbox, illustrasjonsfoto)
FORELDRE, VÆR PÅ VAKT: Noen barn kan berøres mer av hendelsen enn andre, og reagere så sterkt at de får vanskeligheter i etterkant. De viktigste signalene på dette er f.eks. konsentrasjonsvansker og søvnproblemer. Endret atferd ved at de for eksempel blir aggressive eller urolige, kanskje begynner å oppføre seg mer småbarnslig enn alderen tilsier, som for eksempel å tisse i sengen om natten eller være redde for legge seg alene. (Foto: Colorbox, illustrasjonsfoto)

Mange barn og unge vil ha spørsmål i forbindelse med bomben som rammet regjeringskvartalet i Oslo fredag ettermiddag, og de dramatiske hendelsene på Utøya. Barn og unge trenger også informasjon. Barneombudet har fredag kveld publisert informasjon og råd om hvordan voksne kan snakke med barna om de tragiske hendelsene i Oslo og på Utøya. Barneombudet oppfordrer barn og ungdom til å snakke med foreldre eller voksne de stoler på om

Mer innhold fra TV 2