– Snakk med barna om de sterke bildene

Barn får med seg mer nyheter enn du tror. Eksperter oppfordrer til ærlige samtaler om sultkatastrofen på Afrikas Horn.

Prosjektleder i Unicef, Kristin Oudmayer, anbefaler foreldre å snakke med barna om sultkatastrofen som foregår på Afrikas Horn. ¿ Barn har et behov for å hjelpe andre barn og det er viktig å forklare at vi har mange som forsøker å hjelpe, sier Oudmayer.  (Foto: mONTASJE. Rebecca Blackwell/Ap)
Prosjektleder i Unicef, Kristin Oudmayer, anbefaler foreldre å snakke med barna om sultkatastrofen som foregår på Afrikas Horn. ¿ Barn har et behov for å hjelpe andre barn og det er viktig å forklare at vi har mange som forsøker å hjelpe, sier Oudmayer. (Foto: mONTASJE. Rebecca Blackwell/Ap)

- Barn får med seg mer nyheter enn hva foreldre er klar over. De får i dag servert nyheter i flere kanaler enn tidligere, for eksempel fra en TV som står på i bakgrunnen eller på nettet, sier psykolog og leder ved Senter for krisepsykologi i Bergen, Atle Dyregrov. I flere dager har norske medier av alle slag servert sterke bilder fra sultkatastrofen som truer Afrikas Horn. Særlig er det bilder av utsultede barn som preger me

Mer innhold fra TV 2