SUV fra Bentley: Når Audi, BMW og Mercedes blir altfor ordinært.

Bentley kaster seg på SUV-bølgen. Dette blir eksklusivt!

Bentley bekrefter at de kommer med en ultra luksus SUV i 2013
Bentley bekrefter at de kommer med en ultra luksus SUV i 2013

Porsche, BMW, Audi og Mercedes Benz – alle er merker man for kun få år siden anså som utenkelige SUV-produsenter. Men nå er de her alle sammen - med opptil flere modeller. Det har vist seg å være et svært smart grep.

Denne suksessen har selvfølgelig også konkurrentene fått med seg. Det er all grunn til å forvente tøffe tak i luksus-delen av SUV-segmentet framover.

Bentley - neste ut

Nå bekrefter Bentley-sjef Wolfgang Duerheimer til Tyske Auto Motor und Sport at Bentley vil komme med en SUV rettet mot det samme premium-markedet som de ovennevnte sammen med Range Rover har operert i.

Både Audi Q7 og Porsche Cayenne - og så klart VW Touareg - er en del av VW-konsernet – som også eier Bentley. Det er derfor naturlig at det spekuleres i om Bentley-SUV-en vil komme til å få den samme plattformen som den nye Porsche Cayenne som etter sigende skal komme i 2013.

LES OGSÅ: Er dette Norges råeste SUV?


Like, men ulike

Selv om disse to bilene på sett og vis er konkurrenter, så mener ”forstå-seg-påere” at de vil henvende seg til forskjellige kundegrupper. Bentley til de litt eldre i ”ultra luksus SUV-markedet” mens Cayenne appellerer litt mer til en litt yngre og mer sporty kjøpegruppe.

Uansett er offisielle detaljer ennå ikke nevnt, så vi må bare finne oss i åvente og se, men dette kan bli spennende!

Del med Facebook-venene dine

Se også: Nye Mercedes ML - nå er den offisiell

Hva synes du - tror du dette kan bli en suksess? Skriv i kommentarfeltet under: