UNICEF: – Tørken på Afrikas Horn vil bli enda verre

Det kommer til å bli enda tøffere for millioner av mennesker som sulter på grunn av tørken på Afrikas Horn, advarer FN. Det er ikke ventet regn i området før i oktober.

MATDELING: En kvinne får utdelt ris av frivillige.  Tørken på Afrikas Horn vil bli enda verre, hevder UNICEF. (Foto: FEISAL OMAR/Reuters)
MATDELING: En kvinne får utdelt ris av frivillige. Tørken på Afrikas Horn vil bli enda verre, hevder UNICEF. (Foto: FEISAL OMAR/Reuters)

De siste to årene har det vært begrensede nedbørsmengder i regionen, og til tider har regnværet uteblitt fullstendig. Tørken har tvunget tusenvis av somaliere på flukt, og millioner av mennesker i Kenya, Etiopia og Djibouti har mistet levebrødet.

Veldig ille

– Vi trapper opp hjelpeinnsatsen på alle mulige måter. Det er veldig ille nå. Det kommer ikke til å bli noen større avlinger før en eller annen gang neste år. De neste seks månedene kommer til å bli veldig tøffe, sier Anthony Lake, leder i FNs barnefond (UNICEF).

Les også: Ny sultkatastrofe truer Afrikas Horn

Feilernærte barn

Lørdag var han på vei til Turkana-regionen nord i Kenya, et hardt rammet område der utbredelsen av feilernæring er mer enn doblet siden i fjor. Andelen feilernærte er nå 37 prosent, ifølge hjelpeorganisasjonen Oxfam.

En sykepleier i Lodwar, Turkanas største by, forteller også om en kraftig økning i antall barn som er feilernærte.

– Tørken er den verste jeg noen gang har sett. Vi har dobbelt så mange innlagte barn i år sammenlignet med i fjor, sier Anne Lojao. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2