Ingen hovedmistenkte etter terror i Mumbai

Den indiske regjeringen vil foreløpig ikke peke ut noen hovedmistenkte etter terrorangrepene i Mumbai, som krevde 17 menneskeliv.

Overlevende etter en av eksplosjonene tas ombord i en lastebil for å bli brakt til sykehuset etter onsdagens angrep i Mumbai. (Foto: AP/Ap)
Overlevende etter en av eksplosjonene tas ombord i en lastebil for å bli brakt til sykehuset etter onsdagens angrep i Mumbai. (Foto: AP/Ap)

– Alle grupper som er i stand til å utføre slike angrep er mistenkte. Vi retter ikke pekefingeren mot noen bestemt organisasjon, sa innenriksminister P. Chidambaram torsdag.

Tre bomber eksploderte omtrent samtidig onsdag i den indiske millionbyen.

– Støttet av pakistan

Antall drepte ble først antatt å være over 20, men myndighetene nedjusterte det senere til 17. I tillegg ble minst 133 personer såret.

BAKGRUNN: Minst 13 drept i kraftige eksplosjoner i Mumbai

Mens regjeringen er forsiktig i sine uttalelser, har politiet i Mumbai antydet at de ytterliggående islamistene i gruppen Indisk mujahedin kan stå bak. De antas å få støtte fra væpnede grupper i nabolandet Pakistan.

– Først skjønte vi ikke hva som hadde skjedd. Men etter et par minutter så vi masse røyk over alt. Det lå mange mennesker på bakken som skrek og ba om hjelp, forteller Jayesh Labdhi, som tilhører en lokal organisasjon for diamanthandlere.

Vonde minner

– Dette var et koordinert angrep utført av terrorister, fastslår innenriksminister P. Chidambaram.

Den kraftigste av bombene var plassert område sør i byen hvor det ligger mange gullsmeder og diamanthandlere. Dette er den samme delen av byen hvor 166 mennesker ble drept i terrorangrepene i 2008.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2