VW Polo "Culinary Concept"? Med denne blir du kveldens grillkonge!

Vent deg misunnende blikk når du fyrer opp i Poloen...

Borbet felger med fete dekk antyder at grillen er godt tilpasset skikkelig fast food. Alle lysene fungerer, men vi vet ikke om varselblinken kommer på om du er i nærheten av å svi biffen. Foto: Finn.no
Borbet felger med fete dekk antyder at grillen er godt tilpasset skikkelig fast food. Alle lysene fungerer, men vi vet ikke om varselblinken kommer på om du er i nærheten av å svi biffen. Foto: Finn.no

Fra tidenes morgen har det vært mannens jobb å gjøre opp ild og å dra hjem ett eller annet vettskremt dyr som kunne drepes og stekes for å holde liv i familien. Om oppgavene er noe mer jevnlig fordelt, og har fått et litt mer sivilisert uttrykk i dag, så er dette med åpen ild fremdeles forbundet med stor stolthet og - for enkelte - en smule prestasjonsangst.

I dag, St. Hansaften, er dagen da man virkelig får kjørt seg. Ikke bare skal det grilles, det skal båles også.

Utfordringene stiller i kø

Grillingen kan man selvsagt gjøre på mange forskjellige måter. Man kan holde på tradisjoner og sverge til kull, mens man jukser og "safer" med så mye tennvæske at grillen brenner like feilfritt som maten smaker svovel. Man kan velge den effektive og lite krevende gass-metoden, som gir klinisk og perfekt grillmat uten hverken svarte skorper eller romantiske overtoner.

Eller man kan velge minimalismen med en engangsgrill, og på den måten bidra til et av sommer-samfunnets verste miljøproblemer mens man liksom trodde man var asketisk og i pakt med naturen.

Alt mellom forskjermene er bygget i rustfritt stål, og skal dermed være både vedlikeholdsvennlig og for øvrig innrettet mot et mannlig publikum. Foto: Finn.no
Alt mellom forskjermene er bygget i rustfritt stål, og skal dermed være både vedlikeholdsvennlig og for øvrig innrettet mot et mannlig publikum. Foto: Finn.no

Glem alt det. Glem det, og reis til Vear i en fart. Der kan du sikre deg årets tøffeste grill, som også kan gjøre tjenesten som bålgrue. En innretning som garantert vil gjøre deg til grill- og bålkongen i gata i ettermiddag og kveld.

Les også: Her er grillene med tradisjon

Lav pris for å bli grillkonge

Den kombinerte grillen og utepeisen dukket opp på Finn.no i går - i det som må kunne kalles "grevens tid" for alle grillere og bålpyromaner der ute. Den er visstnok bygget på fronten av en 2005-modell VW Polo, ser rimelig strøken ut, og skal være enkel å flytte rundt på med sine svært beskjedne 50 kilos vekt.

Det er uten både kull og ku, vil vi tro.

7.000 kroner virker ikke som noen upris for å bli gatas grillkonge i kveld. Faksimile: Finn.no
7.000 kroner virker ikke som noen upris for å bli gatas grillkonge i kveld. Faksimile: Finn.no

GTI-merket i fronten tilsier muligens at den er noe lavere enn originalt - i hvertfall er den mye kortere. Borbet-felgene og fartsglade dekk antyder også at dette er en grill som er bygd for skikkelig fast food.

Del med Facebook-vennene dine!

Selvsagt er den utstyrt med lys av alle slag, og i grillavdelingen finner vi alle tilpasninger både for grilling og brenning av bål. Selgeren, som ikke avslører om han eller hun også er byggherre for doningen, forlanger 7.000 kroner for herligheten, og litt avhengig av hvor langt du har å kjøre til Vear kan det være en grei pris å betale for å være sikret suksess på St. Hansaften.

Les også: Her er grillene vi aldri glemmer!