Ny sultkatastrofe truer Afrikas Horn

En ny sultkatastrofe truer landene på Afrikas Horn. Rundt åtte millioner mennesker kan bli rammet og trenger mat og annen nødhjelp, advarer FNs matvareorganisasjon FAO.

SULTKATASTROFE TRUER AFRIKAS HORN: Djibouti, Etiopia, Kenya og Somalia er truet av ny sultkatastrofe. På bildet er en ung somalisk kvinne med to små barn. Bildet er tatt i 2006. Da var også området rammet av sultkatastrofe.  (Foto: Michael Kamber/SCANPIX)
SULTKATASTROFE TRUER AFRIKAS HORN: Djibouti, Etiopia, Kenya og Somalia er truet av ny sultkatastrofe. På bildet er en ung somalisk kvinne med to små barn. Bildet er tatt i 2006. Da var også området rammet av sultkatastrofe. (Foto: Michael Kamber/SCANPIX)

Tallet på rammede kan komme til å øke som følge av den vedvarende tørken i regionen, opplyste FAO tirsdag. Regionen har nå opplevd to perioder på rad med mindre enn gjennomsnittlig nedbør, samtidig som prisene på mat og brennstoff øker.

Tørken gir avlingssvikt, samtidig som husdyrenes beitemarker blir ødelagt og mange husdyr dør. Den nye sultkatastrofen kan komme til å ramme Djibouti, Etiopia, Kenya og Somalia, sier talsmenn for FN-organisasjonen.

- Afrikas Horn trenger økte ressurser til å beskytte og gjenoppbygge bestandene av husdyr. Bøndene i regionen må få tilført såkorn, dyrefôr og vann, mens både dyre- og plantelivet må kartlegges og bringes under kontroll, framholder FAOs talsmenn.

LES OGSÅ: Kvegpesten er utryddet

Allerede i dag beregnes antallet mennesker på Afrikas Horn som trenger hjelp til 2,5 millioner. Hver tredje somalier har behov for nødhjelp, men den vedvarende konflikten i Sør-Somalia gjør dette arbeidet vanskelig. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2