Tusenvis av syriske flyktninger til Tyrkia

Rundt 4.300 syrere har flyktet fra volden og opptøyene i hjemlandet til nabolandet Tyrkia, ifølge nyhetsbyrået Anatolia.

FLYKTNINGELEIR: Tyrkiske Røde Halvmåne arbeidere jobber i en nesten ferdigstillt lei i Boynuyogun, Turkey.  (Foto: Vadim Ghirda/Ap)
FLYKTNINGELEIR: Tyrkiske Røde Halvmåne arbeidere jobber i en nesten ferdigstillt lei i Boynuyogun, Turkey. (Foto: Vadim Ghirda/Ap)

Flere hundre har flyktet i løpet av ett døgn, meldte det tyriske byrået lørdag og siterte juridiske kilder. En rekke syrere venter også i ingenmannslandet ved grensen på å komme seg ut av landet, ifølge TV-kanalen NTV.

De fleste som har flyktet over grensen, skal komme fra byen Jisr al-Shugur, der syriske sikkerhetsstyrker har slått hardt ned på demonstrasjoner og regimekritikere.

Etter å ha krysset grensen, blir syrerne eskorter av tyrkisk politi til en provisorisk teltleir i Yayladagi. Rundt 60 personer er også lagt inn på sykehus.

LES OGSÅ: Minst 56 sivile drept i Syria på tre dager

Uroen i Syria fortsetter, og det er det ventet at strømmen av flyktninger over grensen også skal gjøre. Tyrkisk Røde Kors har startet arbeidet med å bygge flere leirer som kan huse til sammen 9.000 mennesker.

– Tyrkia har gjort alt landet kan for å ønske de syriske flyktningene velkommen, sier Halit Cevik i det tyrkiske utenriksdepartementet. Cevik vil ikke kommentere hvor mange som faktisk har kommet til landet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2