Bruins overbeviste igjen

Utlignet til 2-2 mot Canucks i best av sju kamper i NHL-finalen onsdag.

Boston Bruins (Foto: Michael Dwyer/AP)
Boston Bruins (Foto: Michael Dwyer/AP)

Boston Bruins tok en ny, sterk hjemmeseier med 4-0 over Vancouver Canucks og utlignet til 2-2 i best av sju kamper i NHL-finalen onsdag, og er dermed tilbake for fullt i kampen om Stanley Cup-trofeet.

Vancouver Canucks vant to jevne kamper i Canada, men i de to siste kampene er det blitt stygge tap mot Bruins. I kamp 3 vant Bruins 8-1.

Les også: Bruins slo tilbake med storseier

Rich Peverley, som har erstattet skadde Nathan Horton i Bostons førsterekke, scoret to mål, mens Michael Ryder og Brad Marchand også kom på scoringslisten. Målvakten Tim Thomas holdt buret rent og gjorde 38 redninger.

Horton pådro seg en alvorlig hjernerystelse i den 3. kampen etter en takling av Vancouvers Aaron Rome. Rome ble suspendert i resten av finalekampene, mens Horton ble sendt på sykehus.

Etter nattens kamp dukket Horton opp i garderoben. Da sto stemningen i taket.

– Å se ham gå ned for telling...vi ønsket å avslutte det vi startet. Jeg var utrolig glad for å se at Nathan var på beina og at han gikk rundt i garderoben. Det ga meg et ekstra løft, sier keeperhelt Thomas.

Underveis i kampen ble Horton hyllet av hjemmesupporterne. Navnet hans ble ropt taktfast i TD Garden.

– Det gå meg gåsehud da jeg satt på benken. Selvfølgelig tenkte vi på ham. Han var en av våre beste spillere, en god leder og en fin fyr, sier rookie Tyler Seguin.

Femte finalekamp spilles i Vancouver fredag. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2