Bugatti: Her er skrivebordet som gjør garasjen komplett

Men det er ikke sikkert du har råd til bil etterpå...

Foto: Luzzobespoke.com
Foto: Luzzobespoke.com

Stadig flere bilentusiaster utvikler garasjene sine til ikke bare å være et oppholdssted i regn, rusk og hele vinterhalvåret kun for bilen. Med marmorfliser på gulvet, storskjerm på veggen, tappekran med smøremidler for både firehjulte og tobeinte, og en hyggelig sofakrok har mange forvandlet garasjen til en storstue, hvor bilen er hedersgjesten.

Noen finner også plass til et skrivebord, hvorfra de kan administrere hele bilhobbyen. Og kanskje betale og arkivere bilrelaterte regninger som ble såvidt store at resten av familien er best tjent med ikke å vite om dem.

For deg som mener alvor

Hvis du virkelig mener alvor med utsmykningen i det som en gang var en garasje, kommer du ikke utenom dette Bugatti-inspirerte skrivebordet.

Foto: Luzzobespoke.com
Foto: Luzzobespoke.com

Britiske Luzzo har utviklet modellen. Vi kjenner ikke Luzzo fra før, men får etter et raskt blikk på hjemmesiden deres følelsen av at de nok ikke leverer til de forretningene vi handler våre møbler i. Begrepet "flatpakket" synes å være ukjent i disse kretser.

Les også: Alf har en kul garasje - selv uten skrivebord

Derimot markedsfører de seg som utviklere og produsenter av diverse møbler og andre klart "livsstil-pregede" produkter, med inspirasjon fra både bil- og flyindustrien. De skal også ha stått for interiørene i eksperimentbiler fra blant andre Rolls-Royce, og kombinasjonen av klassisk estetikk og moderne teknologi er tydelig i alle produktene de viser frem.

Inspirasjon fra 30-tallet

Bugatti-skrivebordet er inspirert av 30-tallets Grand Prix-racere, og modellene 35, 37 og 59 nevnes spesielt. Den klassiske "French racing blue" fargen og de beige skinndetaljene er lett å kjenne igjen fra de gamle Bugattiene, og det samme er den utrolige finishen på aluminiumsdetaljene, som er utført i materialer av en klasse som vi tipper at selv i flybransjen ansees som "over the top".

Foto: Luzzobespoke.com
Foto: Luzzobespoke.com

Skrivebordet ser ikke ut som en bil, og det har heller ikke vært meningen. Men en Bugatti Type 37 har blitt avfotografert i detalj, og både materialvalg, finish og utforming er bestemt ut fra bildene av bilen. Altså er produktet blitt slik man kanskje vil tro at et skrivebord ville blitt seende ut, dersom Bugatti hadde bestemt seg for å satse i møbelbransjen en gang på 30-tallet.

Dermed har man heller ikke funnet det riktig å satse på elektrisk heve- og senkefunksjon på den justerbare platen. I stedet har man fått til det samme mekanisk ved hjelp av en avtagbar sveiv - som i seg selv er et lite kunstverk - og en "gearkasse" med drev direkte etterlignet etter Winfield-forgassersynkroniseringen på en Bugatti Type 59 gjør sveivingen lett som en lek.

Versting-Mac bak klassisk grill

På ett område måtte man dog slippe til elektrisiteten, og da naturlig nok der hvor 30-tallets skrivebord med all tyngde møter hverdagen i 2011: Datamaskinen.

Skjult under selve bordplaten finner man det nyeste nye fra Apple - eller rettere sagt, maskinen kommer til syne når man ber om det. Takket være sinnrik mekanikk og elektrisk drift kommer skjermen opp av seg selv, og for at ikke maskinen skal overopphetes når den trekker seg ned i bordet igjen er det installert luftegriller hvor man også kjenner igjen designet.

Foto: Luzzobespoke.com
Foto: Luzzobespoke.com

Totalt består vidunderet av 350 deler, og Luzzos team har brukt til sammen 3.500 timer på utvikling og produksjon.

Del med Facebook-vennene dine!

Vekker bordet skikkelig ha-begjær er det nok dumt å vente for lenge før du melder din interesse. Det blir nemlig bare produsert ti stykker av dem. Og særlig større er vel heller ikke markedet for skrivebord i 240.000 dollar-klassen, som sies å være prisen.

Foto: Luzzobespoke.com
Foto: Luzzobespoke.com

Les også: Med Brabus iBusiness har du kontoret på veien