South Lake Tahoe (TV 2 Sporten): Thor Hushovd har ikke konkurrert siden Paris-Roubaix i april, men er tilbake på sykkelen igjen i det kommende Tour of California.

– Vil ha sesongens første seier
Sørlendingen innrømmer at den lange rittpausen gjør han usikker før søndagens 1. etappe rundt idylliske Lake Tahoe.

– Jeg er usikker på formen. Jeg hadde en lang rolig periode og slapp meg litt ned. Så har jeg trent en del for å bygge meg opp igjen. Da blir man litt stinn av trening og har ikke den farten i beina som man trenger til løp. Men jeg håper det kommer etter et par dager, sier Hushovd til TV 2 Sporten.

– I tillegg kom jeg ikke til USA før fredag kveld, så jeg har litt jetlag i kroppen og er sliten. Men det går nok greit, påpeker han.

Like greit er det ikke at vårsesongen foreløpig har gått frem uten en eneste seier for verdensmesteren.

– Resultatmessig så har det vært skuffende. Jeg har vært i god form og vært ofte med i teten i ritt, men har liksom ikke fått noen resultater, sier han.

– Det skyldes en kombinasjon av uflaks og konsentrasjon, samt dårlige taktiske valg underveis, påpeker Hushovd.

Alt av sykkel: Nyheter | Video | Tour de France | Giro d'Italia

Går for seier på 2. og 8. etappe
At Hushovd fortsatt ikke har triumfert i regnbuetrøyen, motiverer ekstra mye.

– Lysten til å vinne blir bare sterkere og sterkere på grunn av det. Derfor vil jeg benytte denne muligheten her i California til å vinne en etappe, sier han.

Og svarer følgende på spørsmål på hvilke etapper fansen kan forvente å se 33-åringen gå for gull.

– Den andre etappen ender nok med samlet spurt, så der kan jeg prøve meg. Men den siste dagen kan også være bra for meg. Det er nok der jeg har størst sjanse til å vinne, så jeg går for den, sier Hushovd med et smil.

– Hvem blir dine hardeste konkurrenter i jakten på etappeseier?

– Matthew Goss er med her, og er alltid en mann å regne med. Han vant Milano-Sanremo i år, og blir farlig. I tillegg vil nok Peter Sagan gjøre det bra, sier Hushovd.

Satser på Zabriskie i sammendraget
Garmin-Cervélo har som uttalt mål å gå for sammenlagtseier for David Zabriskie, med Christian Vande Velde og Ryder Hesjedal som outsiderkort å spille ut.

Hushovd ser likevel ikke på seg selv om ren hjelperytter i California.

– Når en kjører løp så vil man jo alltid vinne. I hovedsak er jeg her for å kjøre meg i form, men jeg skal som sagt gjøre alt jeg kan for å kjøre for etappeseirer, sier han.