Her har hunden møtt en hoggorm

Dette gjør du dersom uhellet skulle være ute.

Fra august til september er sjansen størst for å møte huggormen, men en varm vår har gjort at flere allerede har møtt på slangen i år.  (Foto: Privat)
Fra august til september er sjansen størst for å møte huggormen, men en varm vår har gjort at flere allerede har møtt på slangen i år. (Foto: Privat)
Fra august til september er sjansen størst for å møte huggormen, men en varm vår har gjort at flere allerede har møtt på slangen i år.  (Foto: Paul Kleiven)
Fra august til september er sjansen størst for å møte huggormen, men en varm vår har gjort at flere allerede har møtt på slangen i år. (Foto: Paul Kleiven)

Hoggormen har krøpet fram fra sine skjulested. Mange katter og hunder har allerede blitt bitt. Både for nysgjerrige og lekne katter og hunder, kan hoggormbitt få alvorlige konsekvenser. Ormen biter gjerne i snuta eller i labben, og kroppsdelen hovner opp. Ormegiften kan gi blodmangel og skader på lever og nyrer, og hvert år dør noen hunder og katter som følge av hoggormbitt. Bitt fem ganger! Selv møtte veterinær Torill Mos

Mer innhold fra TV 2