Høyre-forslag om å ta støtten fra pelsoppdretterne

Unge Høyre og flere fylkeslag i Høyre vil fjerne subsidiene til pelsdyrnæringen. Det kan bety slutten på pelsdyroppdrett i Norge.

VIL FJERNE STØTTEN: Høyre ønsker å fjerne subsidiene til pelsdyrfarmene.   (Foto: Hansen, Alf Ove/Scanpix)
VIL FJERNE STØTTEN: Høyre ønsker å fjerne subsidiene til pelsdyrfarmene. (Foto: Hansen, Alf Ove/Scanpix)

Arbeiderpartiet vedtok på sitt landsmøte at pelsoppdrett som næring skal avvikles i Norge, men Høyre er ikke interessert i noe forbud. De vil nøye seg med å fjerne statsstøtten, skriver Adresseavisen.

– Vi ønsker ikke å gå så langt som Arbeiderpartiet, å forby næringen. Men vi ser heller ingen grunn til at pelsdyrnæringen skal behandles annerledes enn seriøse næringsaktører. Bransjen bør ikke motta statsstøtte, sier Unge Høyres Henrik Aasheim til Adresseavisen.

Stor næring

2 300 personer er i dag involvert i pelsproduksjon i Norge. Om lag 350 pelsfarmer mottar hvert år til sammen en støtte på 40–50 millioner kroner til fôrproduksjon, avløserordninger og investeringer.

Les også: Forbyr pels under moteuken

Bred støtte

Flere fylkeslag støtter Unge Høyre.

– Vi er ikke prinsipielt imot pelsdyroppdrett. Men vi ser ingen grunn til at staten skal støtte næringen med skattebetalerens kroner. Unge Høyre har vår fulle støtte, sier fylkesleder Tage Pettersen i Østfold Høyre. (©NTB)

Les også:Flertall vil avvikle støtte til pelsdyrnæringen

Mer innhold fra TV 2