Faremo vil ikke si om Gaddafi-sønn ble drept av norske bomber

Norske jagerfly «trenger ikke å ha vært med på dette toktet», sier forsvarsminister Grete Faremo om Nato-angrepet som skal ha tatt livet av en av Muammar al-Gaddafis sønner.

DATAANGREP: Dagen etter at norske jagerfly for første gang deltok i bombetokt i Libya, ble Forsvaret utsatt for et massivt, målrettet dataangrep.  (Foto: Forsvaret)
DATAANGREP: Dagen etter at norske jagerfly for første gang deltok i bombetokt i Libya, ble Forsvaret utsatt for et massivt, målrettet dataangrep. (Foto: Forsvaret)

– Jeg vil understreke at når jeg ikke kommenterer enkeltoppdrag, så er det jo heller ikke slik at vi trenger å ha vært med på dette toktet, sier Grete Faremo (Ap) til NRK.

Forsvarsministeren mener det er blitt antydet at norske jagerfly kan ha stått bak angrepet som natt til søndag skal ha tatt livet av Gaddafis yngste sønn og tre av diktatorens barnebarn. Hun sier hun vil redegjøre for Stortinget om norsk innsats i Libya.

– Jeg ønsker å informere Stortingets organer om hva norske styrker er med på. Det er naturlig å orientere Stortinget i denne fasen av operasjonen, ikke minst i lys av at dette er skarpe oppdrag, sier forsvarsminister Grete Faremo (Ap) til NTB.

Sammen med utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) vil hun i løpet av kommende uke ta initiativ til en ny redegjørelse i Stortingets utvidede utenrikskomité.

– De vil få svar på de spørsmålene de måtte ha, forsikrer forsvarsministeren.

LES OGSÅ: Gaddafis sønn drept i Nato-angrep

– Jeg er opptatt av at i det at jeg ikke kommenterer enkeltoppdrag ligger det ikke en selvfølgelig bekreftelse. Men jeg bekrefter at vi er med i en operasjon som er autorisert av FN for å beskytte sivile i Libya, sier Faremo.

LES OGSÅ: SV: – Norge bør ta imot flere kvoteflyktninger

– Målet med operasjonen er ikke å gå etter Gaddafi, det har både jeg og generalsekretæren i Nato gjentatt flere ganger, påpeker forsvarsministeren. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2