Påsto det var brannfarlig å ta bilde av bensinprisene

Shell-ansatt løp ut for å stoppe Trond. - Ikke eksplosjonsfarlig, sier brannsjef.

Illustrasjonsfoto. (Foto: TV 2 Hjelper deg.)
Illustrasjonsfoto. (Foto: TV 2 Hjelper deg.)

Trond Kvalvik (37) ble nektet å fotografere Shells bensinpriser. Shell forklarer det med brannfare, skriver nordlys.no.

– Jeg ble ganske satt ut. Jeg føler meg ikke akkurat velkommen på Shell lenger, sier Trond Kvalvik.

37-åringen bor i Horten, og har vært på besøk i sin gamle hjemby denne uken. I går ettermiddag satt han på med kameraten Mattias Schylander, som stoppet innom Shell i Storgata for å fylle bensin.

Horribelt dyrt

– Prisen på blyfri 98 var på 15.93 kroner. Jeg fyller selv blyfri 98, og syntes det var horribelt dyrt. Så jeg tok frem mobilkameraet for å vise vennene mine sørpå hvordan det står til her i nord, sier Kvalvik.

Da reagerte damen bak kassa på Shell-stasjonen, og kom løpende ut for å stanse aktiviteten. Grunnen: det var brannfarlig aktivitet!

– Det er ikke lov til å bruke kamera med blitz, på samme måte som det ikke er lov til å bruke mobiltelefonen eller tenne seg en røyk, bekrefter kommunikasjonssjef Svein Ildgruben i Shell Norge.

Aktsom og forsiktig

Kvalvik sto med ryggen til pumpene og tok bildet av pristavla på Shell. Brannsjef Nils Ove Sollid i Tromsø sier til Nordlys at det ikke er brannfarlig.

– Man skal være aktsomt og forsiktig, men i det her tilfellet var det ikke eksplosjonsfarlig, fastslår Sollid, og legger til:

– Hvis man ikke står helt opp mot tuten på en bensinpistol, vil det ikke normalt være eksplosjonsfare ved bruk av elektriske artikler, sier Sollid, og kommer med et eksempel:

– Hvis man tenker seg at en person står fem meter fra en pumpe som ikke er i bruk, og tar bilder med et kamera eller en mobiltelefon, er sjansen for at det skal ta fyr tilnærmet ikke-eksisterende, sier Sollid.

Aldri opplevd

Brannsjefen har ikke selv hørt om tilfeller der noe har tatt fyr som følge av at noen har brukt elektriske artikler som mobiltelefon eller kamera i nærheten av pumpene.

– Vi har vært bort i tilfeller der det har tatt fyr i motorsykler, men ikke med biler. Hvis man har overfylt tanken på moped eller motorsykkel, sånn at det renner ned på en opphetet overflate, kan det ta fyr. Men vi har aldri opplevd at bensingass har tatt fyr på grunn av elektriske artikler, sier Sollid.

Han forsvarer likevel en streng praksis på bensinstasjonene.

Slå av motoren

– Det er sånn at på en bensinstasjon så kreves det at det skal være eksplosjonsfrie omgivelser på grunn av at det kan det bli bensingass, lekkasje og så videre i forbindelse med tanking. Da kreves det at alt elektrisk utstyr som står nært opp til pumpene er tilpasset og sikret, sier Sollid.

– Elektrisk utstyr kan forårsake gnist og eksplosjon. Det er derfor man skal slå av motoren, avrunder han.

Du kan lese mer om bil og trafikk på nordlys.no - her:

LES OGSÅ: La fra seg brennende tøyfille og haglpatron - ved bensinpumpe