Stoltenberg: – Farlig å sykle i norske byer

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) mener manglende satsing på sykkel i Norge har gjort det vanskelig og farlig å sykle i norske byer.

SYKLER HELST I NATUREN: Statsministeren mener det er farlig å sykle i byene. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
SYKLER HELST I NATUREN: Statsministeren mener det er farlig å sykle i byene. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

– Det er lagt for dårlig til rette for sykling i Norge. Det er fortsatt for vanskelig og farlig å sykle i byene, sier statsminister Jens Stoltenberg til NTB fra sykkelsetet.

Sykler i skogen

I Nordmarka, langt unna travle bilveier og trange fortau, suser en liten kortesje av ivrige syklister. Mellom nyutsprunget bjørk og hvitveis i strålende solskinn tråkker statsminister Jens Stoltenberg og livvaktene hans for å holde seg i form.

– Da jeg kjøpte meg klikkpedaler, begynte en ny epoke i sykkeltilværelsen, sier Stoltenberg, som har vært ivrig syklist de siste sju årene.

– Før var jeg ikke så fokusert på utstyr. Nå har jeg blitt litt mer opptatt av det fordi jeg har skjønt at greit utstyr gir større treningsglede, sier Stoltenberg til NTB.

I likhet med nordmenn flest bruker Stoltenberg sykkelen hovedsakelig til trening i naturen. Bilen blir ofte foretrukket i det daglige, selv på korte turer.

Går trappene opp til 16. etasje

I et intervju med TV 2 Sporty sa Stoltenberg nylig at trening gir ham overskudd og energi.

– Det er ikke sånn at du bruker tid, du vinner jo tid, sa statsministeren.

Se reportasje:

510744

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2