Landbruksrådgiver tiltalt for dyremishandling

En landbruksrådgiver som jobber med å legge til rette for husdyrhold i Vest-Telemark, er tiltalt for vanskjøtsel av egne husdyr.

Kyr Kalver (Foto: Fjeldstad, Knut/SCANPIX)
Kyr Kalver (Foto: Fjeldstad, Knut/SCANPIX)

På mannens gård fant Mattilsynet flere døde sauer og lam, samt storfe og småfe som var avmagret og sykt, skriver Telemarksavisa.

Storfeet hadde blodsugende lus

Statsadvokatene i Vestfold og Telemark har tatt ut tiltale mot mannen, som må møte i Vest-Telemark tingrett 4. mai. Mannen, som er tiltalt for en rekke brudd på dyrevernloven i en periode fra 2008 til 2010, er ansatt som rådgiver innen landbruket i en kommune i Vest-Telemark.

Ifølge tiltalen ble det funnet avmagrede og syke dyr på mannens gård, hvor det også lå døde sauer og lam på eiendommen. Videre i tiltalen heter det blant annet at «mye av storfeet var svært skitne og hadde blodsugende lus.

Brukte næringsfattig fôr

Han fôret sitt storfe og småfe med næringsfattig og uegnet fôr, og/eller fôrtilgang og vann manglet, slik at dyra ble avmagret, avkreftet og syke, og slik at flere sau og lam døde».

Foruten vanskjøtselen er mannen tiltalt for å ha latt et stort antall døde sauer ligge åpent flere steder på eiendommen.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2