SAS' avgang fra Ålesund til Bergen klokken 11.05 mandag formiddag fikk flere tekniske feil som gjorde at maskinen måtte tas ut av trafikk. Dermed lå det an til at avgangen måtte kanselleres og passasjerene vente på neste avgang.

Akutt øyeoperasjon

Men det var helt til en fortvilet kvinne meldte seg i SAS-skranken. Grunnen var at hun skulle få gjennomført en akutt øyeoperasjon klokken 15 mandag ettermiddag.

– Hun fortalte at hvis hun ikke rakk denne operasjonen, kunne det stå om synet, forteller stasjonssjef for SAS i Ålesund, Anders Kjønås.

Trafikkledelsen i SAS så på dette som såpass alvorlig at de valgte å omdirigere et annet fly for å sørge for at kvinnen kom seg på operasjonsbordet i tide.

Den neste ordinære oppsatte avgangen med SAS fra Ålesund til Bergen ville bli klokken 17.25.

Nytt fly til Bergen

– Det skjer fra tid til annen at vi er nødt til å gjøre slike prioriteringer på grunn av passasjerer som har spesielle behov. Vi ønsker jo å strekke oss så langt som mulig i slike tilfeller, sier Kjønås til TV 2.

Flyet ble omdisponert og klokken 13.40 landet maskinen på Vigra for å ta om bord passasjerene som skulle til Bergen. Blant disse var den kvinnelige pasienten i 50-årene.

– Nå satser vi på å få av gårde denne maskinen så raskt som mulig slik at denne kvinnen rekker operasjonen i Bergen klokken 15, avslutter Kjønås.

Flyet med øyepasienten landet i Bergen klokken 14.36. Noen timer etter opprinnelig ankomsttid, men tidsnok til øyeoperasjonen.