Sexmarkedet flyttes over til nett

Over 1.300 prostituerte solgte sex ved hjelp av annonser på nettet i fjor. Samtidig registrerer Prosenteret stadig flere omreisende prostituerte i Norge.

Illustrasjon prostitusjon (Foto: AFP/SCANPIX, © UT)
Illustrasjon prostitusjon (Foto: AFP/SCANPIX, © UT)

Tall Aftenposten har hentet inn, viser at rundt 60 omreisende prostituerte til enhver tid opererer i Oslo, mens tallet for hele landet på dette markedet trolig ligger rundt 100.

Antall prostituerte på samme nivå som 2008

Ettersom de aller fleste av disse er utenlandske kvinner som kommer til landet for en kortere periode, er det vanskelig å vite hvor mange som opererer i sexmarkedet over tid, skriver avisen.

Kompetansesenteret for prostitusjons opptelling viser at over 1300 prostituerte solgte sex via nettannonser i fjor. Dette mener Prosenteret viser at antallet prostituerte i Norge er tilbake på nivået fra 2008, altså før forbudet mot sexkjøp ble innført.

– Nettet er livsnerven

Kvinnene reiser fra by til by, og bakmenn annonserer på nettet hvor de vil være, ifølge Aftenposten. Ifølge oslopolitiets spesialgruppe for arbeid mot prostitusjon og menneskehandel har nettstedene med annonser nå fått en så sentral betydning for organiseringen av sexmarkedet, at de kan karakteriseres som livsnerven i det man kaller innendørsmarkedet.

De største nettsidene med denne typen annonser har daglig rundt 500 annonser. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2