Flere sivile ble drept og flere skadet i et rakettangrep i Helmand-provinsen sør i Afghanistan fredag, melder nyhetsbyrået AP.

Nato bekrefter hendelsen overfor nyhetsbyrået, men sier ikke noe om hvor mange som ble drept.

Nato-styrker sendte raketter fra et helikopter mot to biler etter å ha mottatt etterretningsinformasjon om at det satt Taliban-soldater i bilene.

Guvernøren i Helmand-provinsen Mohammad Gulab Mangal fordømmer angrepet og hevder syv sivile ble drept. Ifølge lokalmyndighetene var de drepte tre barn, to kvinner og to menn.

Fem skadet

De syv skal ha kjørt i en bil i nærheten av bilene Nato opprinnelig skulle angripe. I tillegg til de drepte skal fem andre sivile, tre barn, en kvinne og en mann, ha blitt skadet i angrepet.

De omkomne ble funnet i bilvrakene da soldater kom til stedet kort tid etter rakettene var avfyrt.

Minst fire andre ble drept i andre kamper sør i Afghanistan fredag, deriblant et barn, en Nato-soldat og to sivile på en motorsykkel.

Onsdag ble to sivile afghanere drept av Nato-styrker i Khost-provinsen øst i landet.

De to spaserte like ved en bil hvor Nato hadde observert opprørere, og ble ikke oppdaget før etter angrepet.

2777 sivile drept i 2010

Drepte sivile har lenge vært en kilde til konflikt Afghanistans president Hamid Karzai og de internasjonale styrkene i landet. Presidenten har gitt klar beskjed om at de sivile tapene er uakseptable.

Nylig offentliggjorde FN en rapport hvor de bekreftet at 2777 sivile ble drept i Afghanistan i 2010. Ifølge rapporten sto opprørere for tre fjerdedeler av disse.