Nye tips i Therese-saken

Bistandsadvokat Fridtjof Feydt har mottatt tips om flere navngitte pedofile etter at Therese-saken ble besluttet gjenopptatt.

NYE TIPS: Advokat Fridtjof Feydt karakteriserer flere av tipsene som seriøse. (Foto: Scanpix)
NYE TIPS: Advokat Fridtjof Feydt karakteriserer flere av tipsene som seriøse. (Foto: Scanpix)

Flere av disse bodde på Fjell i Drammen da niåringen forsvant sporløst i 1988, skriver Aftenposten.no.

I Sverige har Svea hovrett bestemt at drapssaken mot Sture Ragnar Bergwall, tidligere kjent som Thomas Quick, skal behandles på nytt. Bergwall har trukket tilbake sine tilståelser av alle drapene han er dømt for å ha begått.

– Feilaktige opplysninger

Therese-saken er den andre i rekken av saker som Bergwalls forsvarere har begjært gjenopptatt. Forsvarer Thomas Olsson vil om to uker levere begjæring om drapene på Trine Jensen og Gry Storvik, som også ble begått i Norge.

DØMT: Thomas Quick tilsto tre drap i Norge - og ble dømt. I dag sier han at han er uskyldig.  (Foto: TV 2)
DØMT: Thomas Quick tilsto tre drap i Norge - og ble dømt. I dag sier han at han er uskyldig. (Foto: TV 2)

Olsson sier til Aftenposten at han føler seg veldig sikker på at Therese-saken vil ende med frifinnelse.

– Det er fra norsk politi gitt en rekke feilaktige opplysninger i Therese-saken. Jeg vet ikke om det er skjedd mot bedre vitende, men domstolene er villedet, sier Olsson.

Les også: Vil ha Therese-saken gjenåpnet

Seriøse tips

Bistandsadvokat Fridtjof Feydt håper og tror på frifinnelse og forutsetter at norsk politi dermed starter ny etterforskning av Therese-saken.

– Vi har mottatt flere seriøse tips, men også en rekke tips som det ikke er hold i. Spesielt ett av tipsene er interessant. Det gjelder en pedofil mann som hadde leilighet nær boligblokken der Therese bodde, sier Feydt.

Den 3. juli er det 23 år siden ni år gamle Therese Johannessen forsvant fra Fjell i Drammen. Om to år går foreldelsesfristen for drapssaken ut. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2