Kongelig teselskap hos muslimsk familie

Latteren satt løst da dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit besøkte en iransk familie på Grünerløkka i Oslo torsdag.

SELSKAP: Dronning Sonja og kronprinsesse Mette Marit ble tatt godt imot på teselskap torsdag.  (Foto: TV 2)
SELSKAP: Dronning Sonja og kronprinsesse Mette Marit ble tatt godt imot på teselskap torsdag. (Foto: TV 2)

De kongelige var invitert hjem til Afsaneh Adampour og hennes familie i forbindelse med kampanjen «Tea Time», der muslimer over hele Norge inviterer ikke-muslimer på te. For de kongelige ble det en sterk opplevelse:

– Jeg har vært i noen norskmuslimske hjem, men ikke veldig mange. Dette besøket gir meg lyst til å oppsøke flere. Å oppleve den varmen og det samholdet som finnes i denne familien, gir meg lyst til å bli bedre kjent med flere, sa dronning Sonja til NTB etter inntak av te og kaker.

Se innslaget fra TV 2 Nyhetene øverst i saken.

Den iranske familien har vært i Norge siden 1986 og er godt integrert. Det tok ikke lang tid før vertskap og gjester fant tonen over tekoppene på Grünerløkka torsdag og utvekslet erfaringer rundt alt fra skigåing til familieliv. Det var en av Afsanehs døtre, Mina (23), som sendte invitasjonen til Slottet.

– Jeg hadde også en mamma som elsket å holde fest, og hun holdt veldig mye åpent hus. Du har skapt et trivelig møtested folk har lyst til å være og å komme tilbake til. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2